Vibraatorite tüübid


Vibraatorid tekitavad väga sageli oma vibratsiooni, kasutades tavapärase elektrimootoriga käitatavaid ekstsentrilisi raskusi, kuid mõned kasutavad elektromagneti mähiseid. Mõnda vibraatorit turustatakse kui “kehamassaažiseadet” – ehkki neid võib, nagu täiskasvanutele mõeldud sekslelu, autoerootikaks siiski kasutada. Mõned vibraatorid töötavad patareidega, samas kui teistel on toitejuhe, mis ühendatakse seinakontakti. Samuti on olemas vibraator, mis kasutab kliitori stimuleerimiseks tolmuimeja õhuvoolu. Vanade muusikavibraatorite kaasaegsed versioonid sünkroonivad vibratsiooni muusikapleieri või mobiiltelefoni muusikaga. Mõned luksusbrändi vibraatorid on ka täielikult kaetud meditsiinilise silikooniga, ilma katmata juhtpaneelide või õmblusteta. Kuigi iga sekslelu on vaja korralikult puhastada, vähendab [vaja tsitaat], kui bakterite kasvukohti on vähem, nakatumise võimalust.

Kuigi mõned ettevõtted müüvad oluliselt suuremaid dildosid ja vibraatoreid, on enamik vaginaalseks või anaalseks sisestamiseks müüdavatest toodetest keskmise peenise suurusega.

Vibraatoreid on laias valikus, kuid enamik neist jaguneb mitmesse laia kategooriasse:

Kliitorivibraatorid: võimsad vibraatorid stimuleerivad väliselt kliitorit. Kahe tüüpi vibraator stimuleerib nii kliitorit kui ka G-punkti. Neid käitavad tavaliselt akud ja mõnda neist saab kasutada vee all. Levinuim klitorivibraatori tüüp on väike, munakujuline ja pika juhtme abil mitme kiirusega akuploki külge kinnitatud. Variatsioonid hõlmavad kitsaste kuulide kujulisi vibraatoreid, loomi, ergonoomilisi vorme, miniatuurseid rakette ja suuri inimkeeli. Olenemata konstruktsioonist on klitorivibraatori põhifunktsiooniks vibreerida erineva kiiruse ja intensiivsusega. Mõned kliitori vibraatorid võidakse sisestada tuppe. Tavaliselt on neil vibraatori põhja lähedal väike käsi, mis tagab samaaegse kliitori ja vaginaalse stimulatsiooni.


Dildo-kujuline: need vastavad peenise kujule ja suurusele ning võivad olla valmistatud plastikust, silikoonist, kummist, vinüülist või lateksist. Vibreerivad dildod võivad olla isiklikuks kasutamiseks või partneri poolt. Neid võib kasutada vaginaalseks ja anaalseks penetratsiooniks, samuti suukaudseks penetratsiooniks.[7] Neid on erineva suuruse, värvi ja tekstuuriga ning need võivad olla kahe otsaga, nii et nii anaalset kui ka vaginaalset stimulatsiooni saab teha korraga.


Munad: muna- või kuulikujuline vibraator kliitori või peenise stimuleerimiseks ning vaginaalseks või anaalseks sisestamiseks. Levinud on nii juhtmega kui ka juhtmeta variandid.

Veekindel: neid saab kasutada märjana, näiteks duši all. Kuigi turustatakse veekindlana, ei tohiks enamikku olla vee all. Veealuseks kasutamiseks mõeldud tooteid võib kasutada basseinis, vannis või duši all või mõnes muus märjas kohas. Neid vibraatoreid võib soovitada kasutada koos veega ühilduva määrdeainega, näiteks silikoonipõhise määrdeainega. See ei kehti kõigi veekindlate vibraatorite puhul, kuna silikoonil põhinevad määrdeained võivad silikoonvibraatoreid halvendada.


Räbbitvibraator: kaheharuline nii tupe kui ka kliitori samaaegseks stimuleerimiseks. Seda kajastati 90ndate lõpus saates Sex and the City. Küüliku vibraator koosneb tegelikult kahest erineva suurusega vibraatorist. Fallosekujuline vibraator on ette nähtud tuppe sisestamiseks tupe stimuleerimiseks, samas kui väiksem kliitori stimulaator asetatakse näoga põhivibraatorile. Küülikuvibraator sai nime klitoristimulaatori kuju järgi, mis meenutab küüliku kõrvade paari. Tavaliselt on need valmistatud kummist, plastist, silikoonist või lateksist ning neid on väga erinevates värvides, suurustes ja kujundustes.


G-punkti vibraator: sarnane traditsioonilisele vibraatorile, kuid kõvera ja sageli pehme tarretisesarnase kattega. Kõver on loodud G-punkti stimuleerimiseks. Seda tüüpi vibraatorid on valmistatud sellistest materjalidest nagu silikoon või akrüül. Seda saab kasutada vibratsiooniga või ilma.


P-punkti vibraator: sarnane G-punkti vibraatoriga, mille kõverus stimuleerib eesnääret. Neid soovitatakse kasutada koos märkimisväärse koguse määrdeainega.
Painutavad vibraatorid: need painduvad erineval määral, et kohaneda kehakujuga ning neid kasutatakse raskesti ligipääsetavate erogeensete tsoonide leidmiseks ja stimuleerimiseks. Saab kujundada nii, et see toimiks erinevat tüüpi vibraatoritena, nagu G-punkt, anaal, peenis, dual jne.


Programmeeritavad ja kaugjuhitavad vibraatorid: neid saab kanda suguelundite sees või vastu, mida saab eelprogrammeerida või kaugjuhtida. Näiteks “Little Rooster” on taimer, mis on mõeldud kasutaja äratamiseks, vibreerides algul õrnalt ja seejärel suurendades võimsust. Teiste vibraatoritega on kaasas käeshoitav kaugjuhtimispult, mis on saadaval nii juhtmega kui ka juhtmeta, mida saab kasutada kiiruse ja intensiivsuse reguleerimiseks.

Taskuraketid: silindri kujuga, mille ühes otsas on vibreerivad punnid. See on mõeldud kliitori või nibude stimuleerimiseks, mitte vaginaalseks sisestamiseks. Taskurakett on minivibraator, mis on tavaliselt umbes viis tolli pikk ja meenutab väikest reisisuuruses taskulampi. Neid kirjeldatakse kui diskreetseid sekslelusid, mida võib kotis või portfellis kaasas kanda, kuid mis ei kuulu kõige vaiksemate vibraatorite hulka. Paljud kasutajad väidavad, et see on üsna mürarikas. Väikese mõõtme tõttu töötab see ühest akust ja tavaliselt on sellel ainult üks kiirus.


Diskreetsed vibraatorid: vibraatorid, mis on diskreetselt kujundatud igapäevasteks esemeteks, nagu huulepulgatorud, mobiiltelefonid või kunstiteosed. Mõnikord kasutavad mõned naised selle funktsiooni jaoks tegelikke mobiiltelefone. Seda tüüpi vibraatoreid valmistatakse mitmesugustest materjalidest, kujunditest ja värvidest. Varjatud vibraatorid on tavaliselt suhteliselt väikesed ja enamasti on neil ainult üks kiirus ja toiteallikaks on üks aku. Nad kipuvad kopeerima selle objekti täpse kuju ja kujunduse, millega neid eksitakse.
Anaalivibraatorid: need on mõeldud anaalseks kasutamiseks ja neil on kas laienev põhi või pikk käepide, et vältida nende sisselibisemist ja pärakusse kinnijäämist. Anaalivibraatorid on erineva kujuga, kuid tavaliselt on need tagumikku või falloselaadsed vibraatorid. Neid soovitatakse kasutada koos märkimisväärse koguse määrdeainega ning sisestada õrnalt ja ettevaatlikult, et vältida pärasoole limaskesta võimalikku kahjustamist.


Liblikasvibraator, mis on kinnitatud ümber jalgade ja vöökoha kliitori käed-vabaks stimuleerimiseks seksuaalvahekorra ajal. Seda on kolmes variandis: traditsiooniline, kaugjuhtimispuldiga ja päraku või vaginaalsete stimulaatoritega. Need on valmistatud silikoonist, plastist, lateksist või tarretisest.
Vibreeriv kukerõngas: Vibraator (tavaliselt juhtmeta), mis on sisestatud kukerõngasse või kinnitatud selle külge, tavaliselt kliitori stimuleerimiseks seksuaalvahekorra ajal.


Kahealalised vibraatorid: need vibraatorid on loodud kahe erogeense tsooni samaaegseks või sõltumatuks stimuleerimiseks. Tavaliselt leidub neid klitoristimulaatori ja tupestimulaatori kujul; näide on Sybian. Meeste jaoks on vibraatorid, mis stimuleerivad samaaegselt eesnääret ja kõhukelme.


Kolmekordse ala vibraatorid: need vibraatorid on loodud kolme erogeense tsooni samaaegseks või iseseisvaks stimuleerimiseks. Need stimuleerivad naistel tuppe, kliitorit ja pärakupiirkondi. Meestele mõeldud disainid stimuleerivad pärakut, kõhukelmet ja munandikotti.


Mitmekiiruselised vibraatorid: need võimaldavad kasutajatel kohandada vibraatori pulseerivate või masseerivate liigutuste kiirust. Olenevalt konkreetsest vibraatori tüübist toimub kiiruse muutmine lihtsalt nupule vajutades teatud arv kordi, võimaldades kasutajatel kasutamise ajal kiirust mitu korda muuta.


Nutikad vibraatorid: need ühenduvad mobiilirakendustega Bluetooth LE-ühenduste kaudu, võimaldades kasutada selliseid funktsioone nagu kaugjuhtimispult Interneti kaudu, vibratsioon sünkroonis multimeediumisisuga, programmeeritavad vibratsioonid ja muud rakendusega täiustatud vibraatorid, mis kasutavad õppimiseks biotagasisidet või andureid, täiustamine, uurimine või muud täiustatud kogemused.

Kuidas osta vibraatorit

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga